تبلیغات
طب سنتی بوعلی - گیاهان دارویی - کشک محلی
طب سنتی بوعلی - گیاهان دارویی
هیچ چیز نمیتوان به کسی یاد داد اما...... میتوان به او کمک کرد تا پاسخ را در درون خود بیابد.

مرتبه
تاریخ : 2 مرداد 91

تولید كشك در خانه:

درست كردن كشك در خانه كاملاً عملی است. دوغ را كمی نمك بزنید و روی آتش بجوشانید تا مواد جامد آن لخته شود. سپس آن را در كیسه بریزید و آویزان كنید یا درآب كش زیروزنه بگذارید.خمیری را كه در كیسه باقی می‌ماند، گلوله كنید.ودرجایی كه هوا جریان دارد روی پارچه بگذارید تا خشك شود.

میزان مواد مغذی در 100گرم كشك خشك:

پروتئین                   15  تا 21 گرم 

چربی                    3  تا 11 گرم       

كربوهیدرات             61 تا 77 گرم 

آب و نمک                 6  تا 10 گرم

 

 

ارزش غذایی كشك:
كشك با حجم كم خود، یك ماده غذایی معجزه آساست كه در بردارنده تمامی خواص شیر و حاوی كلسیم، چربی، نمك، پروتئین و نیاسین است.
میزان تركیبات مواد مغذی در كشك‌های مختلف به نوع فرآوری و همچنین شیر یا ماده اولیه تهیه آن بستگی دارد.

 

كشورهای تولیدكننده كشك سنتی :

جالب است بدانید در كشور‌های خاورمیانه و برخی از كشور‌های آفریقایی غذایی به صورت تخمیری تهیه می‌شود كه كشك جزیی از آن است اما در دنیا این غذا را به نام كشك یا كیشك می‌شناسند. بر اساس بررسی‌های انجام شده بر كیشك آن را واجد ارزش غذایی بالا دانسته اند و در دسته غذاهای تخمیری طبقه‌بندی می‌كنند.

 

استفاده های پزشكی از كشك:

مهم‌ترین استفاده درمانی از كشك پیشگیری از بروز یا پیشرفت بیماری پوكی استخوان است.

 

ارزش غذایی کدام یک بیشتر است؟كشك سنتی یا صنعتی

کشک یک منبع غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر و کمی چربی و همچنین گروهی از ویتامین‌های خانواده ب است و چون از ماست یا دوغ گرفته شده؛ حاوی اسیدهای آلی هم هست. ارزش غذایی هر محصولی با توجه به نوع تکنولوژی‌ای که در تهیه آن استفاده می‌شود، نوع ماده اولیه و حتی فصلی که شیر دوشیده شده و منطقه‌ای که مربوط به آن است و فرآوری‌های صورت‌گرفته روی آن متفاوت است. با توجه به این مسایل، نمی‌توان گفت در کدام یک از این روش‌ها کشک تهیه‌شده ارزش غذایی بالاتری دارد. مسلما هر چه روی کشک فرآوری‌های حرارتی کمتری انجام شود ارزش غذایی آن بالاتر خواهد بود. از سوی دیگر هر چه درصد رطوبت کمتر باشد از نظر مواد مغذی ارجحیت خواهد داشت.

 

طریقه نگهداری كشك :

نگهداری فرآورده های لبنی به طورکلی یا باید در دمای 0 تا 7 درجه یخچال باشد یا در دمای خنک 10 تا 15 درجه یا 7 تا 10 درجه انجام شود. تعدادی از فرآورده ها که گرما می بینند برای آنکه کپک های ثانوی یا مخمرها در آنها از بین برود مثل برخی دوغ ها می توان آنها را در دمای خنک نگهداری کرد.

 

انواع فسادهای احتمالی كشك :

 اما فسادهایی ممکن است در آنها به وجود آید که سبب تغییر طعم یا تورم و باد کردگی در بسته بندی آنها شود.

 

خطر بوتولیسم در كشك سنتی :

 در مورد کشک های سنتی خشک یا مرطوب که به صورت باز به فروش می رسد باید گفت خطر بیماری بوتولیسم در آنها بسیار بالاست.  در کشک های سنتی خشک چون آب ندارند احتمال وجود سم بوتولیسم کمتر است ولی کشک های مرطوب توصیه می شود اصلاً مصرف نشوند.سم بوتولیسم در کشک های مرطوب سنتی وجود دارد به دلیل این که کشک های سنتی تحت فرآیند گرمایی قرار نمی گیرند

 

انواع کشک:

کشک دیگ چدنی یا خاکستری:

این کشک را با جوشاندن و تغلیظ دوغ در دیگهای چدنی با روشی مخصوص، به دست می آورند و به همین نام مشهور است.

 کشک زرد: به صورت پودر زردرنگ خشکی است که از روزگاران کهن بر جای مانده است.

لور:

کشک تازه و بی نمک است. برخی مردم مناطق جنوب کشور، لور را همراه خرما میل می کنند.

خشکو:

کشک کوبیده و الک شده است، اما نمی توان آن را به صورت خشک مصرف کرد. اگر کمی آب روی خشکو بریزید، چیزی شبیه به کشک ساییده ـ ولی زبرتر ـ به دست می آید. که می توان آن را با غذاهایی مانند آش،بادمجان و... مصرف کرد.

کشک سویا:

در تهیه این کشک از پروتئین سویا استفاده می شود که می تواند فواید سویا را به ارزشهای تغذیه ای کشک اضافه کند. سویا به دلیل کیفیت پروتئینی خود، در دسترس بودن و ارزان بودن مورد توجه زیادی قرار گرفته است.

مهمترین عامل ضدسرطان سویا را ایزوفلاونها تشکیل می دهد. همین عامل در سویا باعث کاهش عوارض یائسگی در زنان نیز می شود.

کشک حاوی پروتئین سویا می تواند همین مزیتها را دارا باشد.

 




طبقه بندی: مطالب علمی و خواندنی، 
برچسب ها: کشک، کشک محلی، ارزش غذایی، کشورهای تولیدکننده کشک سنتی، استفاده پزشکی از کشک، کشک سنتی یا صنعتی، طریقه نگهداری کشک، خطر بوتلیسم در کشک، انواع کشک،
ارسال توسط زهره سعادتی اصیل
آرشیو مطالب
نظر سنجی
از medicinal plant راضی بودید دوست عزیز؟





صفحات جانبی
پیوند های روزانه
امکانات جانبی
blogskin

ابزار وبلاگ

قالب وبلاگ

دانلود فیلم